اولین تفاهمنامه نفتی بر اساس مدل رقیب IPC با یک کنسرسیوم خارجی امضا شد/ شلمبرژه در نوبت امضای قرارداد
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی وزارت نفت،نخستین تفاهمنامه و قرارداد محرمانگی مبتنی بر چارچوب قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بین این شرکت و کنسرسیومی متشکل از شرکتهای بین المللی امضا شد.
این تفاهمنامه و قرارداد محرمانگی با هدف مطالعه ٢ میدان کرنج (مخازن آسماری، پابده و خامی) و شادگان (مخازن آسماری و بنگستان)، صبح امروز با حضور غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، بین بیژن عالیپور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و سه نماینده از کنسرسیوم پرگس متشکل از ١١ شرکت اروپایی، کانادایی، آسیایی و دانشگاه صنعتی شریف امضا شد.
کنسرسیوم پرگس حداکثر ٦ ماه زمان دارد تا نتایج مطالعات خود را ارائه دهد و در صورتی که بتواند زودتر طرح اولیه توسعه میدان های مدنظر را ارائه کند، مورد بررسی قرار می گیرد.
بر اساس اعلام شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، مطالعات میدانهای موضوع این تفاهمنامه و سایر میدان های منتخب این شرکت به شرکتها یا کنسرسیومهای دیگر نیز داده می شود و بر اساس رویهای که شرکت ملی نفت ایران تعیین می کند، کنسرسیوم برتر برای توسعه هر میدان مشخص خواهد شد.
چارچوب قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به پیشنهاد این شرکت و با موافقت و ابلاغ وزیر نفت، تدوین شد و پس از تصویب در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران قابلیت اجرا پیدا کرد. این چارچوب قراردادی در مسیر الگوی جدید قراردادهای نفتی و منطبق با کلیات آن و در جزئیات تابع شرایط میادین و ساختار فنی و تخصصی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است که برای نخستین بار در صنعت نفت اجرا میشود.
بر اساس این گزارش، مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: طی هفتههای آینده، چند تفاهمنامه همکاری بین این شرکت و کنسرسیومها و شرکتهای بینالمللی امضا میشود.
حمید دریس افزود گفت: به احتمال زیاد هفته آینده، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با شرکت شلمبرژه تفاهمنامه همکاری امضا میکند.
وی با بیان این که کنسرسیوم پرگس نخستین کنسرسیومی است که شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بر اساس چارچوب قراردادی این شرکت با آن تفاهمنامه همکاری و قرارداد محرمانگی امضا میکند، ادامه داد: طی هفتههای آتی، تفاهمنامههای دیگری نیز در این شرکت امضا می شود.
دریس با اشاره به حمایت شخص وزیر نفت از تدوین و تصویب چارجوب قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، گفت: اگر حمایت ایشان نبود، این مدل قراردادی به سرانجام نمی رسید.
وی افزود: تصمیم وزارت نفت بر این است که بر اساس مصوبه هیئت دولت، سبدی از مدلهای قراردادی برای توسعه میدان های نفتی و گازی استفاده شود.
به گفته دریس، چارچوب قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران رسیده و در کنار مدلهای قراردادی مانند بیع متقابل و الگوی جدید قراردادهای نفتی مورد استفاده قرار میگیرد.
با اعلام و تایید وزیر نفت، چهار میدان پارسی، کرنج، رگ سفید و شادگان شامل ٩ مخزن برای توسعه بر اساس چارچوب قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در نظر گرفته شده است که امروز، تفاهمنامهای با هدف مطالعات ٢ میدان از چهار میدان نامبرده بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و کنسرسیوم پرگس امضا شد. شرکت PERGAS انگلیس (فعال در حوزه مهندسی و مدیریت سرمایه گذاری در صنعت نفت)، شرکت AGR نروژ (فعال در حفاری و طراحی مهندسی)، شرکت SPEC خاورمیانه (فعال در زمینه ساخت مجتمعهای بهرهبرداری)، شرکت Oilserv خاورمیانه (فعال در عملیات بالادستی)، شرکت LOOBY انگلیس (فعال در ساخت تجهیزات سطح الارضی)، شرکت ملی نفت فیلیپین (PNOC)، شرکت Standard Handson انگلیس (فعال در زمینه مالی و سرمایهگذاری) و دانشگاه صنعتی شریف، کنسرسیوم پرگس را تشکیل میدهند که شرکت PERGAS مدیریت این کنسرسیوم را بر عهده دارد.